Asus Laptoplarda Recovery Nasıl Yapılır?

Asus laptoplardaki otomatik formatlama (recovery) bir çok kişinin merak ettiği sorunlardan bir tanesidir. Bazı cihazlarda CD veya DVD olmaması nedeniyle kullanıcılarda kendi CD’leri ile kurma fikrini oluşmuştur. Fakat bu durum kullanıcıların lisanssız sistem kullanmalarına sebep olmuştur. Asus Laptoplarda Recovery ile bilgisayarlarınızın işletim sistemi yazılımı yeniden yüklenir. Bazı kullanıcıları bu işlemi başlatmak için Asus Format Tuşu hangisi diye aratmaktadır. Bazı laptop modellerinde, üzerinde geri dönüş işareti olan minik bir buton bulunmaktadır. Ancak bazı modellerde bu sistem içerisine gömülüdür ve bilgisayar ilk açılışında başlatma seçenekleri içerisinde bulunmaktadır.

Kullanıcıların CD ve DVD olmadan cihazı ilk haline getirmeleri mümkündür. Hatta cihazın içerisindeki programlar sayesinde kullanıcılar kendi CD’lerini yapabilirler.

Asus Laptoplarda Recovery Adımları

1-İlk olarak yapmamız gereken sistemiz açılırken gelen ASUS yazısından sonra gelen siyah ekranda F9 tuşuna ard arda bir kaç kez basmak.

2-Daha sonra karşımıza çıkan siyah ekrandaki Windows Setup EMS yazan ekranda ENTER’a basıp ilerleyelim.

3-Bilgisayar yeniden başlar gibi olduktan sonra gelen ekranda dil ayarımızı Türkçe  olarak ayarlayıp ileri tıklayın.

4-Ve önümüze gelen ekranda ileri tuşuna basıp devam edelim.

5-Asus Önyükleme sihirbazı yazan ekranda ise Windows’u nereye nasıl kuracağımızı seçmemizi istiyor. Tavsiyemiz “Sadece ilk bölümü kurtarın.” olacaktır. Böylece D sürücüsünü yedekleme için kullanabiliriz.

6-Karşımıza çıkan uyarılara ileri diyelim ve devam edelim.

7-Kurtarma işlemi başladıktan sonra DOS ekranı açılacak ve bilgisayarımız yeniden kurulumunu yapmaya başlayacaktır.

8-Bilgisayarınız yeniden kurulumunu yaparken yarım saat kırk beş dakika arası zaman geçebilir ve bu zaman içinde bilgisayarınız kapanıp açılabilir. Asus Laptoplarda Recovery yaparken aynı anda sürücüleri de yükler.

9-DOS ekranında ki kurulum tamamlandığı zaman bizden tekrardan dil seçmemiz istenecek ve dil ayarımızı seçip devam ediyoruz.

10-Sırası ile gelen ekranda klavye seçimimizi yapıp ardından kullanıcı adımızı yazmalı eğer istersek te bir şifre belirlemeliyiz.

11-Çıkan lisans koşullarını kabul ettikten sonra önerilen ayarlara tıklayıp tarih saat ayarımızı yapabiliriz. Asus Laptoplarda Recovery otomatik olarak ilerleyecektir.

12-Daha sonra wireless anahtarımız açık ise karşımıza wirelless bağlanma ekranı gelecek. Bağlanmak istiyorsanız istediğiniz ağa tıklamalı ve eğer şifresi var ise şifresini yazmalısınız. Eğer bağlanmak istemezseniz de direk ileri demeniz yeterli.

13- Tüm bu ayarlardan sonra bilgisayarınız bir kaç daha kapanıp açılacak ve en sonra tüm kurulum adımlarını tamamlayarak işlemleri bitirecektir.

Tüm bu işlemlerin ardından bilgisayarınız yeniden kurulmuş tüm driverları ve gerekli olan bazı programlar kurulmuş şekilde karşınıza gelecektir.

Sorunlarınız devam ederse Asus Servis Sisteminden uzman ekiplere ulaşarak canlı destek alabilirsiniz.

Paylaş

Son Yazılar

Asus Bilgisayar Yedekleme

Kullanıcıların Asus bilgisayarlarında bulunan önemli verileri güvenli bir şekilde korumak için yapılan işlemdir. Asus bilgisayar…

2 Mayıs 2024

Asus Bilgisayar Açılmıyor

Kullanıcılar için stresli ve sinir bozucu bir deneyim olabilir. Bu durum, çeşitli nedenlerle meydana gelebilir.…

26 Nisan 2024

Asus Anakart BIOS Sıfırlama

Asus anakartlarda BIOS sıfırlama işlemi, çeşitli nedenlerle gerekebilir. Nedenler arasında sistem kararsızlıkları, uyumsuz ayarlar veya…

19 Nisan 2024

Asus Laptop Wifi Görmüyor Sorunu

Günümüzde, internet erişimi olmadan bir laptop neredeyse işlevsiz hale gelir. Asus laptop wifi görmüyor problemi,…

11 Ocak 2024

Asus Hard Disk Tamiri

Asus marka bilgisayarların içinde bulunan sabit disk sürücülerinin fiziksel sorunlarını gidermek amacıyla yapılır. Aynı zamanda…

14 Aralık 2023

Asus Klavye Değişimi Nedir?

Asus marka dizüstü bilgisayarların ve masaüstü bilgisayarların klavye birimi arızalandığında yapılır. Aşınmış veya işlevselliğini yitirdiğinde.…

8 Aralık 2023